2010. augusztus 31., kedd

Csehó

Hát tudom, hogy rég volt, de akkor meg most is lusta voltam/vagyok.
Tehátszóvalna kiscsaládommalelutaztunk volt Dél-Bohémiába, vagyis Cesky Krumlov és környékére. Történt ez 'gusztus 18. és 23. között.
Első nap (akkor indultunk) köbö 7 körül értünk Krumlovba, aholis a Krumlov House nevű tünemény házban szálltunk meg, sajnos csag egy éjszakára. Megnézegettük vázlatosan a városkát, majd vaccser és alvás.
Második napon átmentünk köbi szálláshelyünkre, mely a Doudleby nevű felucskában volt. Gondoltuk megnézzük mi van ott, és láttuk, hogy semmi, így visszamentünk Krumlovba, ahol aznap már mindent megnéztünk. Ott kajáltunk és söröztünk.
Másnap Cesky Budejovicébe mentünk. A Budweiser sör hazája az. Kb semmi város, mákjuk volt, hogy épp VW bogárhátú felvonulás volt, különben még semmilyenebbnek gondolnám a helyet. Este a krumlowi Eggenberg-sörház éttermébe kajáltunk. Jelenleg a kedvenc söröm hazája az.
Negyedik nap megnéztük a Tábor nevű várost, ahol egy csehangol idegenvezetőnk volt, aki kb tényleg egyszerre beszélte a két nyelvet, vicces volt na.
Ötödik nap megnéztünk még két várost, majd elfoglaltuk uccsó szállásunkat, állítólag Közép-Európa legnagyobb zsidónegyedében...Nyilván. Csak cigányok laktak ott. A város kihalt, de itt ettem a legjobb kaját.
Uccsó nap uzsgyi haza, Bécsben vásárlás, este szerett Orsimmal alvás.
Tanulság: Csehországban minden városka ugyanúgy néz ki (Szentháromság tér-aranyos házak kombó), nincs Prágán kívül az országban éjszakai élet, olcsón a Tesco-ból (95 HUF egy Eggenberg) finom sörökkel be lehet rúgni, a Dark Master nevű sör vad.

csók a blogolvasó szemetekre

0 megjegyzés: