2008. május 27., kedd

Hiányjel

Már rég néztem úgy istenigazából filmeket, de az előző hétvégén megadatott, és néztem. Hármat is.

T4xi: igazából egyre rosszabbak a Taxi sorozat részei, de mivel az első rész nagyon ütősre sikerült a negyedik is bőven jó volt még. Talán még a 3. résznél is jobb (tudom ellentmondás, na és?). A két főhősnek már gyerekei is vannak, és most egy belga sorozatgyilkost kell elkapniuk. Sikerül.

The Bank Job: nem tudom itthon bemutatták-e (feliratozva A bankmeló címmel futott). Jason Statham főszereplésével, ami számomra már egy hatalmas pozitívum. Statham egy amatőr alvilági bandát irányít, akikre rá bíznak egy bankrablást. A bankban van ugyanis egy kép Margit hercegnőről (dugás közben, hehhh), ami az MI5-nak vagy 6-nek kell. A rablás sikeressége rengeteg következménnyel jár. Elég jó film, megéri a másfél óra, teljes mértékben megoldotta a feladatát a rendező.

Iszka utazása: magyar filmmel van dolgunk. Vagy erdélyi? Nem tudom pontosan, a film mindenesetre Romániában játszódik. Főhősünk, Iszka egy kislány, aki egy borzalmasan szegény környezetben nő fel. A szülei nem bánnak vele rendesen, az intézetből hazavágyik... Nagyon szép film egy "sorstalan" kislányról.


csók a blogolvasó szemetekre

0 megjegyzés: